Borković trijumfovao u Austriji

Borković trijumfovao u Austriji

Borković trijumfovao u Austriji

Srpski automobilista Dušan Borković uspeo je da trijumfuje u prvoj trci koja je vožena na pisti Salcburing u Austriji. Naš as je bio najbolji u diviziji, što znači da je bio prvi i u svojoj S2000 klasi.

 
 
Na teškoj i mokroj stazi iako je startovao sa pete pozicije sjajnom vožnjom je stigao do prve pobede u debitantskoj sezoni.
    
Jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) je na početku trke odlično odreagovao i uz malo sreće za dlaku izbegao sudar u kome su u 4. krugu Fulin i Pfister potpuno slupali svoje automobile. U nastavku je Dušan vozio kao da mu ovo nije debitantska sezona. Srpski as je na stazi elovao kao da ima mnogo iskustva u ETCC takmičenju i uspeo je da bude apsolutni pobednik, prvi prosavši kroz cilj. Trijumfom u 5. trci u takmičarskoj ETCC sezoni Dušan Borković je postigao ogroman uspeh i osvojio 10 bodova.  
    
- Zaista sam presrećan. Verovao sam i najavljivao da mogu postići dobar rezultat iako u debitanstkoj sezoni rezultati nisu imperativ. Ukazala mi se prilika da trijumfijem po kišovitom vremenu i ja sam šansu iskoristio. Hvala navijačima u Srbiji i širom Evrope na podršci koju su mi pružali i kada smo imali pehove i tehničke probleme. Idemo dalje. Očekujem osvajanje novih i bodova i sticanje iskustava za narednu godinu kada želim da budem najbolji u generalnom plsamanu. Ovo je za mene novo takmičenje, prvi put vozim na ovim stazama i zbog toga mogu reći da sam posebno zadovoljan trijumfom - izjavio je posle trke Dušan Borković
    
Međunarodna automobilska federacija FIA je prenela veliki uspeh srpskog asa na zvaničnom sajtu pod naslovom “Borković pobedio u dramatičnoj trci".
   
U drugoj trci današnjeg programa Borković je kao pobednik prethodne startovao sa 8 pozicije. Opet je naš šampion dobro vozio i došao skoro do samog čela, kada je zbog problema sa prednjom levom gumom morao da ode u boks. Po povratku na stazu uspeo je da trku privede kraju osvojivši 5. mesto u klasi i nove bodove.
    
- Svečani doček i konferencija za medije biće organizovani u sredu, 22.05.2013. u 12 sati na NIS Petrol stanici „Zmaj 2“.
 
NIS Petrol Racing Team