Borković se vraća počecima

Borković se vraća počecima

Borković se vraća počecima

Gotovo svi profesionalni sportski vozači svoje karijere su započeli u karting serijama takmičenja. Takav je slučaj i sa našim najboljim automobiliskom koji će u narednu godinu takmičenja ući sa bliskim sećanjem na svoje prve karting dane.

Naš najbolji automobilista i aktuelni evropski prvak na kružnim stazama Dušan Borković narednu sezonu u "TCR" seriji nastaviće sa proverenim timom ali će zato nositi novi-stari broj. Borković je u prošlogodišnjem šampionatu vozio pod brojem 98 ali će u naredni ući sa brojem 62 koji je za njega značajan iz razloga što je sa njime započeo karijeru, u kartingu pre deset godina.
polovni automobili, auto oglasi"Razlog promene broja simboliše moj novi početak na svetskoj automobilskoj sceni u inovativnoj TCR seriji. Sa ovim brojem sam započeo karijeru koja traje više od dve decenije i sa njim sam osvojio i prvu titulu," kaže Borković.

Međutim još jedan, veoma značajan razlog, stoji iza odluke o promeni broja: "Moj pokojni otac je trke kamiona 1993. godine vozio sa brojem 62, a to je bio moj prvi susret sa automobilizmom. Svi znaju da je moj otac bio moj idol i uzor u svakom pogledu. Sada, posle 22 godine ponovo sam dobio priliku da nosim broj 62 koji mi mnogo znači, a nadam se i donosi sreću".
polovni automobili, auto oglasiPripreme za narednu sezonu su u punom jeku. "B3" racing tim radi na tome da Borković dobije svoj novi Seat "Leon" u najboljem mogućem stanju a naš šampion sa svoje strane održava formu treniranjem na karting stazama. Kako sam kaže spreman je i za njega sezona može da počne.

"Što se mene tiče, šampionat može da počne. Jako sam uzbuđen pred početak ove sezone jer mi je sve nekako novo, ali sa druge strane, čini mi se da nikada nisam bio spremniji," rekao je Borković.