Borković se sprema za Slovačku

Borković se sprema za Slovačku

Borković se sprema za Slovačku

Dušan Borković aktuelni šampiona Evrope na brdskim stazama, ove godine takmiči se na kružnim stazama u okviru Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC).

 
 
Posle vatrenog krštenja na prvoj trci u Monci koja je održana pre dve nedelje i sasvim pristojnog rezultata, dugajlija iz Pančeva odmah je privukao pažnju inženjera i seatovog sportskog odeljenja. Za nešto više od dve nedelje člana NIS Petrol rejsing tima očekuje okršaj na Slovakija ringu, za koji se ozbiljno priprema.
 
"U autu se trenutno nalazi samo motor, sve ostalo je u Španiji, tačnije u setaovom sportskom odeljenju i sve bukvalno mora da ide preko njih. Istina je da sam još na prvom nezvaničnom treningu u Monci privukao njihovu pažnju zahvaljujući dobrom vremenu na stazi, ali… Sada sam trenutno na slatkim mukama, ako tako mogu da kažem, jer imam poziv da otputujem u Barselonu na pripreme, a to nije ni malo lako, jednostavno i jeftino. Radim na tome da iznađemo srednje rešenje, da probam automobil na nekoj od staza u okruženju, jer ne želim da idem nespreman na Slovakija ring, a do konačnog odgovora nije mi ostalo još mnogo vremena. Pride promena inženjera je u toku, što je i te kako važno za konačni rezultat, jer valja podesiti automobil u odnosu na konfiguraciju staze, ali i moj stil vožnje", izjavio je Borković.
 
O svakom narednom koraku Borković izuzetno vodi računa, i vrlo pažljivo i temeljno planira svaki potez, jer u tehničkom sportu kakav je automobilizam pogrešne procene su nedopustive, zapravo mnogo koštaju. Auto sport pre svega je opasan, ali i užasno skup "hobi". 
 
"Plan mi je da ovu sezonu završim u prvih pet u ETCC, da bih već naredne mogao i da ga osvojim u klasi S 2000. Sledeći stepenik 2015. godine je ulazak u top društvo Svetski kup turističkih automobila (VTCC). Istina je da sam upao u nešto za mene potpuno novo i da mi je potrebno vreme da se snađem, zato sam i skrojio takav plan. U prilog tvrdnji govori i rezultat sa prve trke. Sa ove distance je sada lako pričati, da je trebalo da taktiziram i osvojim više bodova, ali moj temperament je takav i jednostavno ne mogu protiv sebe", reči su šampiona Evrope na brdskim stazama.
 
Izvor: Plumrace