Borković sa Chevroletom ka novim pobedama

Borković sa Chevroletom ka novim pobedama

Borković sa Chevroletom ka novim pobedama

Pre samo dva dana kada je iz Francuske stigla loša vest da je kvar motora Seat Leona - automobila sa kojim je naš as zabeležio istorijsku pobedu u Austriji – nerešiv do naredne trke.

 
Činilo se da Dušan Borković neće biti u prilici da vozi na trkama na Siciliji narednog vikenda. Svima, ali ne i Dušanu Borkoviću i Kompaniji NIS. U poslednji čas sa uspehom je rešen neplanirani problem sa automobilom. U Engleskoj je obezbeđeno vrhunsko Chevrolet vozilo o čijim mogućnostima govori podatak da ga je sklapao i održavao RML - renomirani Chevroletov fabrički tim. Srpski i evropski auto as na predstojećim takmičenjima voziće automobil kakav i priliči njegovim mogućnostima i ambicijama.
    
Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da će Borković biti ne samo prvi Srbin za volanom Chevrolet-a u jednom od najprestižnijih takmičenja koje  se organizuje FIA već i prvi vozač sa ovih prostora u Chevroletu. 
    
- Nismo se predavali i uspeli smo. Verovao sam da ćemo i iz ovog problema izaći jači i to se i dogodilo. Zahvaljujući NIS Petrolu obezbedili smo Chevrolet auto koji ću voziti u završnici debitantske sezone u ovom velikom takmičenju. Idemo ka novim uspesima na radost naših navijača u Srbiji i širom sveta. Hvala NIS Petrolu  i celoj kompaniji NIS što veruju u mene.  
    
U ekspresnom roku NIS Petrol Racing Team uspeo je i da u saradnji sa vrhunskim stručnjacima iskreira dizajn Borkovićevog Chevroleta koji će voziti na predstojećim ETCC trkama na Siciliji (14.07.2013.) i u Češkoj (06.10.2013.) - (u prilogu Vam dostavljamo sliku kako će izgledati automobil).
    
“Borković prešao u Chevrolet” glavna  je vest koja je danas postavljena na oficijelnom sajtu FIA ETCC.
    
Prenos ETCC trka sa autodroma u Pergusi (Sicilija) ljubitelji automobilzma u Srbiji mogu pratiti u nedelju na RTS 2 (12:00) i Europsport 1 (11:15).

NIS Petrol Racing Team