Borković nastavlja pohod ka tituli šampiona Evrope

Borković nastavlja pohod ka tituli šampiona Evrope

Borković nastavlja pohod ka tituli šampiona Evrope

Auto sport u svakoj od disciplina, na svetskom i evropskom nivou organizacije, iz čega se izuzima šampionat Srbije, prevashodno služi da se publika dobro zabavi, takmičari briljiraju u trkanju, a nosilac radova obilato zaradi.

Auto sport u svakoj od disciplina, na svetskom i evropskom nivou organizacije, iz čega se izuzima šampionat Srbije, prevashodno služi da se publika dobro zabavi, takmičari briljiraju u trkanju, a nosilac radova obilato zaradi. U domaćim okvirima, nervoza praćena tenzijom, sa konstantnom neizvesnošću i prepucavanjem, slika je koja se da videti.

A, još kada mora da se probija kroz blokade iz rodnog Pančeva poput Dušana Borkovića, da bi se domogao Evrope, e onda je zadovoljstvo veće. Međutim, traktoristi vole lokalnog heroja, koji nas uspešno predstavlja na širem planu, pa ga „puštaju”, ali je problem kada drugi treba da mu dostave preko potrebne delove.

"Gorivo je stiglo, viljuška je montirana, limarski radovi su odrađeni. Čekamo samo pumpu za gorivo, koja mi je stvarala problema na prethodna dva takmičenja u Španiji i Portugalu. Verujem da ćemo do mraka sve odraditi i krenuti na put od 1,600 kilometara. Opet ću kasno da stignem na stazu, neću moći da je više puta prođem i tome slično, ali to nije razlog za nervozu. Sada je važno da auto bude maksimalno spreman kako bih na stazi koju ću generalno upoznavati tokom treninga, na trkama bio najbrži", rekao je Borković.

Peta trka šampionata Evrope na brdskim stazama ovog vikenda održava se u Nemačkoj na stazi u Triru. Dušan Borković jedini predstavnik Srbije, braniće boje zemlje u izuzetnoj konkurenciji, kojoj je u prethodna tri izdanja pokazao da na njega moraju ozbiljno da računaju, a ujedno da se dobro provede kao učesnik i posmatrač ostalog programa takmičenja za evropski šampionat.

Zbog velikog broja učesnika, koji se broje na stotine, zvanični takmičarski deo počinje u petak tehničkim prijemom i verifikacijom takmičenja. Sutradan u subotu počev od 8.30 časova počinju zvanični treninzi koji traju da popodneva. Poslastica dana je, trka poznatih, koliko da se publika opusti i uživa u zabavnom delu programa.

U nedelju 5. juna prva trka za našeg višestrukog šampiona Dušana Borkovića startuje u 9 časova. Sat i po vremena kasnije startuje druga vožnja, a zatim sledi pauza. Još jedan zabavno rekreativni sadržaj u vidu trka kamiona, Audija R8, Poršea i Audija S 1. Treća trka na programu je u 15:15 časova, posle koje se sabiraju vremena na osnovu kojih se proglašava pobednik u klasi, gde simpatični dugajlija iz Pančeva, ozbiljno pretenduje da osvoji šampionsku titulu. Posle četiri održane trke, Borković zauzima drugo mesto, tik do Slovenca Aleša Preka.

Izvor : plumrace.com