Borković najavljuje nove uspehe

Borković najavljuje nove uspehe

Borković najavljuje nove uspehe

Dušan Borković, član NIS Petrol Racing Teama-a, jedini srpski predstavnik u Evropskom kupu za turing automobile (ETCC) je postigao sjajan uspeh pobedom na 5. trci koja je 19. maja održana na pisti Salcburing u Austriji. 

 
Na druženju sa medijima na NIS Petrol stanici Zmaj 2, Borković je rekao da je presrećan zbog pobede u Austriji i da očekuje da će i u završnici debitantske sezone osvojiti još bodova u ETCC - evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije).
    
- Još uvek se nisam ohladio od pobede, još uvek nisam svestan velikog uspeha. Početkom sezone smo verovali da će svaki osvojeni bod biti uspeh, s obzirom na kvalitet takmičenja, konkurenciju i naše neiskustvo. Pobede u debitantskoj sezoni u najjačoj grupi u  ETCC-u su prava retkost. Kada sam kao prvi prošao kroz cilj zaplakao sam i zaurlao od sreće u automobilu. Hvala svim mojim navijačima u Srbiji, kao i širom Evrope. Hvala NIS-u tj. NIS Petrolu i NISOTEC-u bez čije pomoći ne bih trijumfovao. Zahvalnost dugujem i institucijama – Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za sport, Gradu Pančevu.
    
- Naredna trka biće vožena u Italiji sredinom jula. Donećemo odluku koji ću automobil voziti – da li moj koji popravljamo posle incidenta u Slovačkoj ili ovaj iznajmljeni sa kojim sam, iako ima slabiji motor, uspeo da pobedim u Austriji. Pošto sam sujeveran mislim da ću se odlučiti da doradimo ovaj rentirani.
    
- Dušan Borković će u subotu u Domu Narodne Skupštine primiti Majsku nagradu – najveće društveno sportsko priznanje koje mu dodeljuje Sportski savez Srbije za osvojenu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama u prethodnoj godini, što predstavlja i najbolji rezultat u istoriji automobilza Srbije.
 
NIS Petrol Racing Team
Foto: Robert Uzon