BMW pikap

BMW pikap

BMW pikap

Nemački proizvođač automobila nikada nije napravio neki pikap model, osim onog koji je predstavljen na prvi april. Studenti jednog univerziteta za grafički dizaj su predstavili kako bi izgledao potencijalni pikap fabrike iz Minhena.

Američki studenti su se poigrali sa jednim BMW modelom i napravili koncept koji u mnogome liči na pravi pikap. Krenuli su od osnove modela X3 krosover i u njega ugradili delove koji priliče jednom pikapu. Ovaj koncept je dobio naziv "Deep Orange 4".

U ovaj automobil može stati četvoro ili petoro putnika, ali se zadnji deo otvara da bi se napravilo platforma. Pod normalnim uslovima ta platforma je pokrivena prozorom ali se pritiskom na dugme on se povlači na krov a zadnji deo se otvara na dva dela i to sve za samo dve sekunde.

Tada vam je na raspolaganju tovarni prostor kao kod pravog pikapa, iako je taj prostor relativno mali. Mehanika zatvaranja zadnjih vrata nije baš savršena, ali priznajemo da ovo jeste originalna ideja i ko zna, možda jednog dana i dođe do serijske proizvodnje.