BMW "750d" dobio novi trolitarski dizel motor

BMW "750d" dobio novi trolitarski dizel motor

BMW "750d" dobio novi trolitarski dizel motor

Nemački gigant objavio je dodatne detalje svog novog trolitarskog dizel agregata koji ima impozanti obrtni momenat od 760Nm, kao i detalje hibridnog modela "740e".

BMW "Serija 7" dobiće uskoro najsnažniji dizel agregat koji je ova kompanija ikada stvorila. Prestižne limuzine koje će prve imati čast da ponesu nove motore jesu "750d xDrive" i "750Ld xDrive". Očekuje se njihov debi krajem tekuće godine.

Nemački inžinjeri tvrde da će novi agregat isporučivati 394 konja snage uz maksimalni obrtni momenat od 760Nm. Oni još navode da će pomenuta snaga biti dostupna pri veoma niskom broju obrtaja. Interesanto je da bi ovaj agregat mogao da ponudi još veći obrtni momenat ali osmostepeni automatski menjač koji BMw trenutno ima ipak ima neka svoja ograničenje po pitanju snage koju može da podnese.

Na leto se očekuje i dolazak hibridnih limuzina, modela "740e" i "740Le xDrive". Kombinacija dvolitarskog dizele motora i električnog motora daje ukupno 322 konja snage što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 na sat od 5.3 sekunde.
polovni automobili, auto oglasi, bmw
Autonomija pri vožnji samo na struju iznosi oko 50 kilometara dok je emisija CO2 tada svega 45 odnosno 56 grama po pređenom kilometru u zavisnosti od toga da li se odlučite za varijantu sa pogonom na zadnjim ili na svim točkovima. Početna cena za "740e" model iznosiće 88 830 evra.