Bently konačno proizvodi SUV

Bently konačno proizvodi SUV

Bently konačno proizvodi SUV

Nakon dugo godina čekanja, najava, otkazivanja, ponovo je aktuelna priča o prvom SUV vozilu koje će nam doći iz kompanije Bently.

Iz Bentlya ovoga puta obećavaju da su ozbiljni u svojoj nameri da konačno proizvedu svoj prvi SUV. Čak su i objavili koju fotografiju modela koji bi trebalo da se nađe u prodaji od 2016. Na prvi SUV ove kompanije čeka se već desetak godina ali čini se da je konačno došlo vreme za realizaciju ove ideje.

Bently nam obećava da će njihov SUV biti najluksuzniji i najmoćniji na tržištu. "Stvoriće potpuno novi segment automobila na SUV tržištu," rekao je dr Volfgang Šraiber, predsednik i izvršni direktor Bentlya.

Što se dizajna ovog automobila tiče, po prvim fotografijama se može pretpostaviti da će prednji deo ovog modela biti u tradicionalnom duhu Bentlya, i da će ideju za izgled uzeti od modela Continental GT i Flying Spur. Rešetke napred su malo više uspravne u odnosu na one na standardnim modelima, ali zadržavaju svoje oštre ivice na koje se nastavlja ravna hauba.

Bently je ranije izbacio koncept svog potencijalnog SUV vozila 2012. Automobil je nosio oznaku EXP 9 ali se zbog loših reakcija publike odustalo od njegove proizvodnje. Najveće zamerke su bile na izgled prednje maske i na velika robusna dnevna svetla koja se nalaze ispod farova.Očekuje se da koncept novog SUV-a bude prikazana već u 2014. a serijska prozivodnja je zakazana za 2016. Očekivana prodaja je oko 3 000 primeraka na godišnjem nivou.