Bentli proizvodi manji, ali ne i jeftiniji auto

Bentli proizvodi manji, ali ne i jeftiniji auto

Bentli proizvodi manji, ali ne i jeftiniji auto

Britanska kompanija planira da u narednih 5 godina proizvede automobil kojim će ući u svet nižih segmenata. Ali to ne znači da će ovaj automobil zbog svojih manjih gabarita nositi i manju cenu od svoje krupnije braće.

Kompanija Bently planira da do 2019. proizvede automobil manji po veličini, ali ništa manje luksuzan od svojih znatno većih prethodnika. To bi trebalo da bude peti model ove kompanije, ukoliko se njihov ranije najavljeni SUV ikada pojavi na tržištu, iako je za sada sve u procesu planiranja.

"U ovom trenutku smo orijentisani ka kreiranju manjeg automobila. Ali to što će po merama biti manji ne znači da će biti i jeftiniji," rekao je Kevin Rouz, šef prodaje i marketinga u Bentliju.

Pretpostavlja se da će cena novog automobila koji bi se klasifikovao u B segment, iznositi oko 100 000funti. Ali to nije jedini novi projekat na kojem se radi u britanskoj kompaniji.

U Bentliju kažu da je u planu izrada modela koji će po ceni premašiti i model "Mulsanne" koji trenutno staje oko 300 000funti. Taj model bi trebalo da bude direktan konkurent modela Rolls-Royce Phantom.

"Ono na čemu se bazira kompanija Bentli jesu performanse i luksuz. Svaka ideja za automobil koja nudi nešto jedinstveno a pritom ispunjava ova dva uslova može biti predmet razmatranja," dodaje gospodin Rouz.

Bez obzira na to da li ćemo ova dva najavljena modela ikada videti u prodaji, u Bentliju kažu da se trenutno radi na novim verzijama modela Continental GT i Flying Spur, i da će ti automobili prvi debitovati pred publikom.