Baton: "Želeo sam da ostanem u Meklarenu"

Baton: "Želeo sam da ostanem u Meklarenu"

Baton: "Želeo sam da ostanem u Meklarenu"

Britanski pilot je pred kraj sezone 2014. davao kontradiktorne izjave za medije. Od onih u kojima je pričao kako želi da ostene u timu, preko onih da želi da vozi bilo gde, do reči da bi mogao da se penzioniše. Od svih njegovih najava i želja obistinila se ova prva.

Dženson Baton će i naredne sezone biti vozač ekipe Meklaren. Britanac je želeo da ostane i oproba se u bolidu koji će od naredne sezone pokretati "Honda" agregati. Bivši svetski šampion će dobiti tu priliku obzirom da je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom.

"Ovde sam da se borim za pobede, za titulu. Bilo je malo problema oko ugovora ali sam zadovoljan što ostajem u svom timu," rekao je Baton.

Nije tajna da je Baton želeo višegodišnji ugovor, da nije hteo da dobije produžetak saradnje samo na 2015. Meklaren mu je izašao u susret i sada su čini se obe strane zadovoljne.

"Mislim da su obe strane ušle u pregovore znajući da je dogovor duži od jedne sezone nešto što se mora postignuti. Nisam želeo da budem deo novog projekta Meklaren-Honda na samo jednu sezonu," izjavio je Britanac.

"Drago mi je što ću ostati minimum naredne dve sezone u timu. Boriću se za titulu. Da li će to biti naredne sezone ili sezone posle nje, to ćemo videti," dodao je bivši svetski šampion.