Baton se povlači iz F1?

Baton se povlači iz F1?

Baton se povlači iz F1?

Bivši svetski šampion i jedan od najstarijih vozača u Formuli 1 mogao bi da završi karijeru na kraju ove sezone i tako priču koja traje već petnaest godina privede kraju.

Dženson Baton je u Formulu 1 ušao još 2000. sa ekipom Vilijams a sada, petnaest godina kasnije, mogao bi da završi karijeru u timu Meklaren. Kako prenosi "The Telegraph" britanski vozač će svoju odluču o povlačenju iz ovog moto-sporta objaviti tokom predstojećeg trkačkog vikenda u Japanu.

Razloga za Batonov odlazak je nekoliko. Pre svega tu su godine, tačno tridesetpet i kod svakog dođe do zasićenja i vremena za kraj. Drugo, tim za koji vozi ove sezone, u kombinaciji sa Honda agregatima, nije uspeo da mu obezbedi bolid kojim bi mogao da bude konkurentan. Treće - tim već neko vreme želi da ga se reši kako bi u priču uveli nekog od mlađih vozača iz razvojnog pogona.

Baton je prvu pobedu u Formuli 1 zabeležio 2006. na trci u Mađarskoj. Zanimljivo je da je tada krenuo sa pozicije broj 14. Titula je došla u sezoni 2009. kada je vozeći za Mercedes, uz vođstvo Rosa Brona, došao do prvog mesta u generalnom plasmanu vozača.