Barikelo odlazi u BAR/Hondu!

Barikelo odlazi u BAR/Hondu!

Barikelo odlazi u BAR/Hondu!

Vozač Formule jedan, Brazilac Rubens Barikelo voziće naredne sezone za BAR, sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor. Barikelo odlazi iz Ferarija, u kome je bio nezadovoljan ulogom drugog vozača, iza šampiona Mihaela Šumahera. Ferari je već potpisao novog vozača za narednu sezonu, Brazilca Felipea Masu, koji je došao iz Zaubera.
'Potpisivanje ugovora sa Rubenom predstavlja još jedan važan i veliki korak u razvoju BAR Honde, kao i u Rubensovoj karijeri', izjavio je šef tima BAR Nik Fraj. 'Ovo je snažan i uspešan tim, koji je odlučan da ostvari svoje ambicije. Uveren sam da će to biti uskoro realizovano', dodao je Fraj. 'Rubens je ne samo odličan vozač, već on ima iskustvo u takmičenju i u osvajanju šampionata, što su važne veštine za vodjenje BAR Honde na naredni nivo'. Barikelo je bio u Ferariju od 2000. godine i od tada je u timu sa Šumaherom osvajao tutule u konkurenciji konstruiktora. BAR će biti četvrti tim Formule jedan u karijeri 33-godišnjeg Barikela, koji je debitovao još 1993. godine za Džordan. Barikelo je zahvalio Ferariju na fantastičkim godima koje je proveo u tom timu. 'Moj cilj i dalje je osvajanje titule u konkurenciji vozača. Da bih to postigao, osetio sam da mi je potrebna nova motivacija. Pratio sam napredak BAR Honde i vodeo sam duh i odlučnost tima, koji ima sve potrebne 'sastojke' za pobede u trkama i osvajanje svetskih šampionata', rekao je Barikelo.

BAR je prošle godine bio drugi u konkurenciji konstruktora, ali ove godine mu ne ide baš najbolje, posle diskvalifikacije u jednoj trci i suspenzije u još dve zbog prekoračenja pravila o težini bolida i pravila o gorivu. Ove sezone za BAR voze Britanac Dženson Baton i Japanac Takuma Sato. Baton je potisao ugovor sa Vilijamsom, ali sada izjavljuje da želi da ostane u BAR-u.