Balkanska trka Šampiona

Balkanska trka Šampiona

Balkanska trka Šampiona

U organizaciji hrvatskog automobiliste i biznismena Damira Mašića 8, 9 i 10. decembra  u Zagrebu, održaće se spektakl po ugledu na čuvenu trku Šampiona koju svake godine na kraju takmičarske sezone možemo pratiti na EuroSportu.

U organizaciji hrvatskog automobiliste i biznismena Damira Mašića, 8, 9 i 10. decembra u Zagrebu, održaće se spektakl po ugledu na čuvenu trku Šampiona koju svake godine na kraju takmičarske sezone možemo pratiti na EuroSportu.

Publika će ovoga puta imati zadovoljstvo da na delu vidi i upozna neke od najboljih vozača regiona. Među njima će biti i višestruki Šampion Srbije i osvajač Dijamantske Kacige, Milovan Mikica Vesnić.

"Veoma mi je drago što sam pozvan na manifestaciju koja će se održati u zagrebačkoj Areni i što ću biti deo spektakla čija je namena da, pre svega, populariše auto-sport i vozače regiona. Kako me je obavestio organizator na trci će nastupiti takmičari iz Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Makedonije. Iz Srbije učešće su potvrdili i Dušan Borković i Zoran Kastratović."


"Kao specijalni gosti na poziv organizatora pojaviće se Pavle Komnenović i Milun Vesnić. Veteranima će biti odato posebno priznanje za rezultate koje su postizali još za vreme ex-YU i trag koji su ostavili u automobilizmu. Na nama aktivnim vozačima je da pre svega dobro zabavimo publiku. Sama manifestacija najmanje ima takmičarski karakter. Ovo je pre svega još jedan skup koji će pokazati da bez ujedinjenja šampionata i zajedničkih projekata nema kvalitetnih trka", izjavio je Vesnić i upoznao nas da će se na improvizanom trkalištu vozači takmičiti u direktim duelima sve do finala.

Još uvek nije precizirano koji automobili će biti voženi ali nezvanično saznajemo da će se u finalnim rundama na stazi biti neki od aktuelnih superautomobila. Uskoro očekujemo i zvanične informacije i program od strane organizatora. Očekuje se veliko interesovanje medija za ovaj spektakl a postoji velika šansa da celu manifestaciju direktno prenosi i HRT.

Damir Mašić dobro je poznato ime hrvatskog automobilizma. U sezoni 2012 mogli smo ga gledati na kružnim i na brdskim stazama a za sezonu 2013 najavio je pohod na evropsko brdo za volanom šampionskog Mitsubishija EVO IX.

ASK Sport Auto Vesnić