Automobili poznatih fudbalera sa Ostrva

Automobili poznatih fudbalera sa Ostrva

Automobili poznatih fudbalera sa Ostrva

Napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, Wayne Rooney, poznat je kao veliki kolekcionar skupih i luksuznih automobila i po tome se, kao i svojim golgeterskim sposobnostima razlikuje od ostalih igrača Premier lige.

Napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije, Wayne Rooney, poznat je kao veliki kolekcionar skupih i luksuznih automobila i po tome se, kao i svojim golgeterskim sposobnostima razlikuje od ostalih igrača Premijer lige.

Iz Evertona je u Manchester United prešao za skoro 30 miliona evra, a već u svojoj 22. godini zarađivao je 115,000 evra nedeljno. U njegovom voznom parku su se ubrzo našli Lamborghini Gallardo, Bentley Continental GT, Range Rover, Aston Martin Vanquish i BMW M6. Wayne je ubrzo poželeo, kao i svaki momak njegovih godina u Srbiji, Brabus Mercedes McLaren SLR Roadster koji košta "svega" 600,000 evra, a njegova kupovina je bila problem za Rooneya kao i "downloadovanje" postera istog modela sa interneta njegovog prosečnog vršnjaka iz naše zemlje.

David Beckham je svoj ukus kada su automobili u pitanju, prilagodio Sjedinjenim Državama. Sa svojom suprugom Victoriom se kroz Los Anđeles vozi u novom, unikatnom crno-sivom Chevrolet Camaru, a za vožnju van grada tu je između ostalog i Jeep Wrangler u standardno-nestandardnoj verziji.

Kada je izlazak u restoran u pitanju, ništa nije ekskluzivno kao Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe od 400,000 evra.

Izgleda da je fudbalerima Uniteda ljubav prema automobilima zajednička, bilo da igraju u tom klubu. Za vreme svog boravka u Manchesteru, Cristiano Ronaldo je često bio viđen u Bentley’s Continental GT kabriolet verziji. Dolaskom u Madrid, zamenio ga je Maserati GranCabriom sa V8 motorom i 434 "konja", čija cena je, makar u poređenju sa Rooneyevim Brabusom, tričavih 110,000 evra.

Kapiten Liverpoola, Steven Gerrard daje svoj doprinos rastu prodaje automobila na britanskom tržištu. U svojoj velikoj garaži je parkirao Porsche 911 Turbo, Mercedes SLK, Aston Martin Vanquish, BMW X5, Bentley Continental i Range Rover Sport HST.

Sa druge strane kapiten Chelseaja i engleske reprezentacije, John Terry, je poznat kao veliki trošadžija, a primer za to je činjenica da je jednom potrošio skoro 85,000 evra na sat. Šta je onda za njega bilo 150,000 evra za Ferrari F430 Spider, kome društvo prave Range Rover Sport, BMW X5, Porsche 911 Turbo and a Bentley Continental.

Fudbal je danas od najznačajnije sporedne stvari na svetu, postao veliki izvor zarade za klubove i igrače. Gledajući iz ove perspektive deluje smešno podatak da su reprezentativci Jugoslavije u fudbalu, nakon osvajanja olimpijskog turnira, davne šesdeset i neke, dobili po novo odelo i sat kao nagradu za ovaj uspeh.

N. Lasica - Auto Portal