Auspuh roze boje

Auspuh roze boje

Auspuh roze boje

Da se cevi auspuha na jakim motorima ugreju do te mere da prosto sijaju nije ništa čudno, ali da promene boju u "pink", e to se već malo ređe viđa.

Motor koji vidite na snimku je tipa "Wankel" i za slučaj da vas zanima "vrti" se na 6000 obrtaja u minutu. Jedna od prednosti ovih motora jeste velika snaga i jak zvuk. A razloga za glas protiv ima nekoliko

Ukoliko želite da spasite planetu zemlju onda ne kupujte automobil koji ima ove motore. Njihova potrošnja goriva se ne može meriti sa agregatima bilo kog drugog proizvođača - u negativnom smislu. Razlog tome jeste niska termalna efikasnost (zbog koje se i javlja ovakav sjaj auspuha).

Mnogi su se žalili i na pouzanost ovih agregata, koja je zanemarena u trkačkim serijama jer kod njih motori ionako ne potraju više od par trka. Međutim, za one koji žele ovaj motor u svom svakodnevnom automobilu imaće nerentabilan agregat za održavanje.

Jedan od proizvođača koji je koristio "Wenkel" agregate jeste Mazda, koja i dalje investira u njihovu evoluciju. Poslednji model koji je nosi ovaj motor jeste Mazda RX-8 i više je onih koji su zadovoljni ovim motorom od onih koji su imali primedbe.