Audi TT "Offroad"

Audi TT "Offroad"

Audi TT "Offroad"

Pre samo nekolik nedelja ljudi iz auto-kompanije sa četiri prstena su najavili da se može očekivati da pokušaj da se što bolje iskoristi popularnost modela TT tako što će se lansirati njegove razne verzije. Nakon ranijeg lansiranja novog TT modela sada je na red došao "Offroad" koncept koji je predstavljen publici na sajmu automobila u Pekingu.

Audi je na sajmu automobila u Pekingu predstavio svoj novi konceptni model koji je baziran na nedavno predstavljenom novom modelu legendarnog TT automobila. Verzija koja nosi naziv "Offroad" ima četvoro vrata, nešto veće odstojanje od zemlje i četiri odvojena sedišta. Ovo je samo jedna od varijanti modela TT koje će se pojaviti i "provući" ovaj automobil kroz više različitih segmenata.

Verzija "Offroad" je napravljena na platformi MQB Volkswagen grupe, na kojoj na izrađen i ranije pomenuti novi TT i nekolicina VW modela. Ono po čemu se ova verzija razlikuje od ostalih TT modela jeste, pored pomenutih četiri zasebna sedišta, mogućnost obaranja zadnjih zarad dobijanja više prtljažnog prostora. Tu je i displej od 12.3 inča koji se nalazi iza volana.

Ovaj model pokreću dva motora, što ga čini još jednim u nizu novih hibrida. Tu je dobro poznati TFSI motora zapremine 2.0 litara i elektromotor koji se nalazi između benzinskog motora i šestostepenog "S tronic" menjača sa dvostrukim kvačilom. Ova dva motora pokreću prednje točkove dok je za snagu u zadnjim zaduže dodatni elektromotor koji je upakovan u zadnji deo automobila. Zajedničkim snagama ovi motori proizvode čak 408 konjskih snaga i nisku potrošnju od 1.9 litara na 100 kilometara.

Ukoliko ovaj model dođe do serijske proizvodnje biće direktan konkurent modelima kao što su Range Rover Evoque i BMW X4. Iako za sada nosi oznaku TT, moguće je da će produkcijski model dobiti ime Q4 i tako ući po pitanju segmenata negde između postojećih Q3 i Q5.