Audi RS6 protiv Mercedesa C63 AMG

Audi RS6 protiv Mercedesa C63 AMG

Audi RS6 protiv Mercedesa C63 AMG

Svaka fabrika ima svoju priču, u prospekte i zvanične specifikacije stavljaju razne brojke, manje ili više realne. Ali na stazi se vidi prava snaga svakog automobila i tako je bilo i u dvoboju ova dva Nemca.

Na stazu su izašla dva impozantna automobila, Audi RS6 i Mercedes C63 AMG. Kupe koji ima zapreminu motora od 6.2 litara i tjuning kompanije AMG nema šanse da izgubi protiv karavana koji teži dve tone, jel tako?

Međutim na stazi se pokazalo da V8 agregata zapremine 4.0 litara koji se nalazi u Audiju ima više nego dovoljno snage da prosto oduva konkurenta. To je pre svega tako zbog snage od 560 konja, što znači da ih ima 50 više od Mercedesa, koji ruku na srce izgleda daleko bolje i atraktivnije.

Vuča na svim točkovima kod Audija se itekako isplatila dok je C63 "Black Series" samo izgubio na ubrzanju zbog izuzetno širokih pneumatika. U trenutku kada dođu do brzine od 100 na sat Audi već ima prednost od 0.4 sekunde. Samo podsećanja radi, 2012. kada je bio nov model, ovaj Mercedes je koštao čak 130 000 evra.