Audi "Q5" ima novi dizajn

Audi "Q5" ima novi dizajn

Audi "Q5" ima novi dizajn

Polako ali sigurno Audi "Q5" test prototip nam otkriva novine koje donosi nemački SUV. Ali za sada nema značajnih promena, svi oni i dalje liče jedni na druge.

Svi nemački automobili međusobno liče. Ovo je izjava velikog broja dizajnera automobila a bogami i kupaca. Zato ne ćudi što novi Audi "Q5", koji je trenutno u svojoj test fazi, neodoljivo podseća na svog starijeg brata, model "Q7".
polovni automobili, audi, auto oglasiŠpijunske fotke otkrivaju međutim da ima sitnih izmena kod prednjih i zadnjih farova. Znato je manje kamuflaže ovoga puta na leđima moćnog SUV-a pa se jasno može videti kroz prozore, prednja rešetka je gotovo potpuno otkrivena dok krovni nosači sigurno neće zadržati crnu boju kada se uđe u produkciju već će dobiti sivu nijansu.
polovni automobili, audi, auto oglasiŠto se agregata tiče, obzirom da je novi "Q5" baziran na staroj dobroj "MLB Evo" platformi, sigurno će ih deliti sa aktuelnom A4 limuzinom odnosno karavanom, što znači dvolitarski V6 TFSI je zagarantovan pa nam to garantuje i barem 190 konja snage.
polovni automobili, audi, auto oglasiJoš jedan od izmena je da će Audi ovoga puta napustiti Nemačku jer će "Q5" biti sastavljan u fabrici u Meksiku. Razlozi su čisto kapitalističke prirode - Meksikanci rade za značajno manje para u odnosu na Nemce, odnosno ljude raznih nacija i nacionalnosti koji su zaposleni u fabrikama u Nemačkoj gde najmanje ima upravo Nemaca.

Dok će se Nemcima naredne godine nuditi ovaj model kao novi auto polovni će imati cenu koja je prihvatljiva domaćim kupcima.