Audi prototip završio na ogradi

Audi prototip završio na ogradi

Audi prototip završio na ogradi

Nemački gigant trenutno testira prototip svog novog SUV-a na stazi u Nirburgringu. Za volanom je bio jedan od inžinjera koji se nije baš najbolje snašao sa jednom ukosnicom.

Audi trenutno na stazi Nirburgring testira prototip novog SUV-a, modela "SQ7". Za volanom ovog automobila teškog dve tone bio je jedan od inžinjera kojem vožnja nije jača strana. Iz krivine je izleteo i udario u zaštitnu ogradu. Kako se na prototip modelima tokom testova deaktiviraju vazdušni jastuci sugurno je dobro potrešen.

Novi član Audi SUV postave trebalo bi da bude glavni rival BMW modelu "X5 M50d" i Mercedesu "GLE 450 AMG". Još uvek nema zvanične potvrde ali se očekuje da "SQ7" dobije TFSI bi-turbo agregat zapremine 4.0 litara koji će davati ili 450 ili 520 konja snage.

Očekuje se da u ponudi bude ili V6 TDI dizel agregat koji se ugrađuje u "RS5" model ili novi V8 TDI motor. Špijunske fotografije ranije objavljene ukazuju da je prototip dizel verzija jer je pokazatelj obrtaja motora izgraviran samo do 6 hiljada.