Audi "Prologue Avant"

Audi "Prologue Avant"

Audi "Prologue Avant"

Sajam automobila u Ženevi se bliži a pored novih modela sa najviše nestrpljenja se očekuju konceptni modeli vodećih svetskih proizvođača. Jedan nemački gigant sprema pravo iznenađenje za sve posetioce sajma.

Audi ozbiljno želi da promeni izgled svojih luksuznih limuzina. Takava se barem stiče utisak kada pogledamo nacrt njihovog konceptnog modela "Prologue Avant", koji u mnogome ima sličnosti sa Mercedes modelom "CLS Shooting Brakes". Ovaj konceptni model biće predstavljen narednog meseca na sajmu automobila u Ženevi.

Ukoliko proizvodni modeli zadrže sjajan izgled ovog koncepta vrlo lako se može dogoditi da modeli "A4 Avant" i "A6 Avant", naredne generaciju, budu najlepše limuzine na svetu. Izgled unutrašnjosti je za sada velika nepoznanica ali se najavljuje vrlo precizan i futuristički dizajn.
Naravno, najveća nepoznanica jesu tehničke specifikacije, ali nagađanja su da će u ponudi biti bi-turbo agregat zapremine 4.0 litara koji isporučuje 600 konjskih snaga uz maksimalni obrtni momenat od 750Nm. Ukoliko ovaj model dospe do prodajnih salona biće prava dilema odlučiti između Audija, BMW-a i Mercedesa.