Aston Martin V12 Zagato sada još ekskluzivniji

Aston Martin V12 Zagato sada još ekskluzivniji

Aston Martin V12 Zagato sada još ekskluzivniji

Aston Martin V12 Zagato je automobil kome nije potrebno nikakvo posebno predstavljanje - snažan, elegantan, skup, sa odličnim V12 motorom pod haubom i izuzetnim performansama.

 
Novi model britanske kompanije predstavljen je na martovskom sajmu automobila Ženevi, kada je najavljeno da će ukupno biti proizvedeno svega 150 primeraka ovog modela.
 
 
Sada, novi V12 Zagato postaje još ekskluzivniji, jer su u kompaniji najavili da će broj proizvedenih modela biti manji, odnosno da će ukupno biti napravljen svega 101 model.
 
Za one koji nisu znali, Aston Martin V12 Zagato se ručno sklapa, a za samo jedan model je potrebno oko 2000 časova rada.
 
 
Pokreće ga 6.0-litarski V12 motor sa 510 KS i 571 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. V12 Zagato do "stotke" ubrzava za 4.3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 305 km/h.
 
 
Za uživanje u ovom vrhunskom modelu britanske auto industrije sa italijanskim stilom, potrebno je izdvojiti popriličnu količinu novca, pa ako želite da budete jedan od 101 srećnika koji će imati prilike da u garaži parkiraju ovaj automobil, spremite 450,000 evra.
 
 
N. Lasica - Auto Portal