Aston Martin sa potpisom Majkla Džordana

Aston Martin sa potpisom Majkla Džordana

Aston Martin sa potpisom Majkla Džordana

Povodom obeležavanja pola veka postojanja košarkaške "Kuće slavnih" izrađen je specijalni automobil na kojem su se našli potpisi velikog broja NBA košarkaša, među kojima je i potpis njegovog "Letećeg visočanstva".

Aston Martin Vanquish iz 2002. nije tipičan automobil koji se sreće na ulicama. To posebno važi za ovaj model koji je dizajniran povodom obeležavanja 50 godina postojanja košarkaške "Kuće slavnih" koja se nalazi u Springfildu. Na njemu se nalaze potpisi 50 košarkaša koji su članovi pomenutog društva.
Automobil koji je prešao svega 8 000km je obložen folijom koja na sebi ima ambleme sa košarkaškim motivima. Zatim su se na njega potpisali igrači među kojima su Majkla Džordan, Dejvid Robinson, Čarls Barkli, Džon Stokton, Mozes Meloun, Rik Beri i mnogi drugi.
Ovaj Vanquish model koji se trenutno nalazi u Los Anđelesu je procenjen na vrednost od oko milion evra, najviše zbog pomenutih potpisa. Vlasnik ovog automobila, za koji tvrdi da je u odličnom stanju, očekuje da dobro profitira od prodaje jer je auto pre više od 10 godina platio oko 150 000 evra.
Aston Martin Vanquis ima ispod haube V12 agregat zapremine 5.9 litara i čak 460 konjskih snaga uz šestostepeni automatski menjač. Osim potpisa slavnih košarkaša ovaj auto ima i prednji branik kao model DB9 što mu baš i ne podiže vrednost naročito.