Aston Martin "Lagonda"

Aston Martin "Lagonda"

Aston Martin "Lagonda"

Finalni, produkcijski model je konačno tu. Aston Martin više nema šta da krije, slike nove luksuzne limuzine su objavljene bez imalo kamuflaže i bez skrivenih detalja.

Aston Martin "Lagonda" je luksuzna limuzina čija je karoserija ručno izrađena od karbon-fiber ojačane plastike i zapravo je znatno duža nego što izgleda na ovim fotografijama. Ukupna dužina je tek nešto malo manje kraća od 5.4 metara dok je međuosovinski razmak 3 189mm. To su gotovo iste dimenzije koje ima i Rolls-Royce "Ghost".
Spoljašnji izgled je rađen po ugledu da originalnu Lagondu koja je dizajnirana 1976. Što se tiče enterijera, prema ovim prvim fotografijama može se naslutiti da je instrument tabla gotovo ista kao ona kod modela Rapide, dok je za ostale detalje zaslužno Aston Martin "Q" odeljenje.
Jedino što je za sada još uvek nepoznato jeste ponuda agregata koju će Britanci dati svojim kupcima. Obzirom da je ova limuzina bazirana na VH platformi verovatno će imati isti motor kao i model "Rapide" što znači V12 motor zapremine 5.9 litara sa 552 konja i obrtnim momentom od 630 Nm.