Aston Martin dolazi u Makedoniju?

Aston Martin dolazi u Makedoniju?

Aston Martin dolazi u Makedoniju?

Slavni britanski proizvođač luksuznih automobila morao je zbog smanjenja troškova da iseli proizvodnju sa svog rodnog tla. Poljaci su imali tu čast da sastavljaju automobil Džejmsa Bonda a sada bi i naši susedi mogli da uđu u čitavu priču.

Aston Martin aktivno traži nove lokacije, nove države sa kojima bi mogao da ostvari saradnju oko izgradnje fabrike u kojoj bi se sastavljao novi "DBX" krosover. Za sada nema definitivnih informacija ali su Britanci suzili svoju listu na par imena. Među njima je i Makedonija.

Proizvođač luksuznih limuzina nije jedini koji bi imao svoju fabriku kod naših suseda. Ono čime Makedonci privlače strane kompanije jeste sličan recept koji i naša zemlja ima a to je jeftina a kvalifikovana i dobro obučena radna snaga.

Osim Makedonije Aston Martin je u razmatranje uzeo i dve domaće lokacije, jednu na Bliskom Istoku i jednu u SAD-u. Ono što Amerikance izdvaja kao favorite jeste činjenica da je Alabama, koja se pominje kao mesto gde bi se fabrika nalazila, prilično blizu fabrike koju ima Mercedes a od koje Aston Martin "pozajmljuje" dobar deo delova.