Alonso: "Ugovor sa Meklarenom poslednji"

Alonso: "Ugovor sa Meklarenom poslednji"

Alonso: "Ugovor sa Meklarenom poslednji"

Dvostruki svetski šampion Formule 1 nakon neuspešnih godina u italijanskom timu nada se da bi do novih titula mogao u novoj ekipi za koju kaže da će mu biti poslednja stanica u karijeri.

Fernando Alonso vozi svoju četrnaestu sezonu u Formuli 1. Prva tim bio mu je Minardi, još 2001. nakon toga proveo je četiri sezone, najuspešnije sezone svoje karijere u timu Reno sa kojim je osvojio dve titule šampiona. Nakon toga imao je kratku, jednogodišnju, epizodu u Meklarenu koja se nije završila slavno. Usledio je povratak u Reno na još tri godine tokom kojih nije mogao do titule a zatim dugih pet godina u Ferrariju sa kojim nikada nije imao bolid vredan borbe za najviše postolje.

Sada kada je ponovo u Meklarenu španski as ne nemarava da još jednom menja sredinu već želi da svoju karijeru završi u redovima ovog tima. Alonso nije precizirao kada bi to moglo da se desi, da li nakon isteka trenutnog ugovora ili kasnije, ali po svemu sudeći kada završi sa Meklarenom dvostruki svetski šampion će se oprostiti od Formule 1.

Tekuća sezona za Španca krenula je dosta loše. Nakon teškog udesa tokom pred-sezonskog tesiranja bio je primoran da propusti prvu trku. Ni na naredne dve se nije proslavio, bodova još uvek nema, ukoliko nekim čudom ne krene da ređa pobede biće ovo još jedna sezona bez titule za, bez sumnje, najboljeg vozača svoje generacije.