Alonso u bolnici nakon udesa

Alonso u bolnici nakon udesa

Alonso u bolnici nakon udesa

U Španiji, na stazi "Katalunja" u Barseloni, u toku su predsezonska testiranja bolida za predstojeću F1 sezonu. Juče smo imali i prvi incident u kojem je na svu sreću dvostruki svetski šampion prošao bez ozbiljni posledica.

Fernando Alonso je tokom jučerašnjeg dana testiranja, četvrtog u Barseloni, imao nesreću na izlasku iz krivine broj 3. Incident se dogodio nešto posle podneva a bivši vozač Ferarija prošao je bez ozbiljnijih povreda.

Španski vozač, koji se ove sezone vratio u tim Meklarena, prvo je pregledan od strane medicinskog tima koji dežura na samoj stazi a kasnije je prebačen u lokalnu bolnicu gde će obaviti snimanje CT i MRI (magnetna rezonanca) skenerom jer se veruje da je Alonso zadobio potres mozga.

"Fernandova nesreće je jedna od situacija koje se dogode tokom testiranja. Na svu sreću prošao je bez ozbiljnih povreda. Sve vreme je bio svestan, razgovarao je sa lekarima ali protokol nalaže da provede noć u bolnici," rekao je šef Meklarena, Erik Bulije.

Dvostruki svetski šampion je na kraju prošle sezone napustio ekipu Ferarija sa kojom nije uspeo da se bori za titulu. Šansu ove godine traži za volanom Meklarena koji pokreću Honda agregati. Uz Džensona Batona sigurno čini duo sa najviše iskustva u Formuli 1.