Alonso propušta prvu trku sezone

Alonso propušta prvu trku sezone

Alonso propušta prvu trku sezone

Španski as ima velika očekivanja od ovogodišnje sezone Formule 1 ali će već nakon prve trke imati zaostatak u odnosu na konkurente za titulu. Bivši vozač Ferarija je u minusu a da nije ni seo u svoj bolid.

Fernando Alonso propustiće trku u Australiji koja se vozi 15. marta i koja otvara sezonu 2015. Formule 1. Razlog za njegov izostanak sa trke je medicinske prirode. Podsetimo, novi vozač tima Meklaren Honda imao je ozbiljniji incident tokom testiranja u Barseloni.

Ovaj incident se dogodio više od deset dana i tada su iz Meklarena poručili da je Španac prošao "samo" sa potresom mozga ali potresom tako ozbiljnim da je naredna tri dana proveo u bolnici zarad testova i ispitivanja. Na kraju, odluka lekara je bila da iz razloga predostrožnosti Alonso ne učestvuje na trci u Melburnu.

"Biće mi teško što neću voziti u Australiji, ali prihvatiću savet lekara," napisao je Alonso na svom Twitter nalogu.

Njegovo mesto u timu zauzeće Kevin Magnusen koji će se tako vratiti u bolid kojim je upravljao prošle godine. Mladi Danac je svakako upoznat sa dešavanjima u ekipi, odlično poznaje Džensona Batona i najbolja je moguća solucija za Meklaren.