Alonso prešao u Meklaren!

Alonso prešao u Meklaren!

Alonso prešao u Meklaren!

Ono o čemu se glasno pričalo već više od nedelju dana sada je i zvanično potvrđeno, nekadašnji dvostruki svetski šampion vraća se u tim sa kojim je u prethodnom delu karijere imao kratku i burnu saradnju.

Fernando Alonso od naredne sezone voziće za ekipu Meklaren. Španac je 2007. već bio deo ovog tima ali je nakon sukoba sa čelnim ljudima tima napustio organizaciju nakon samo jedne sezone ispunjene kontroverzama.

Meklaren ima velike ambicija za narednu godinu. Uz "Honda" agregate nadaju se da mogu do titule. Dolazak Alonsa će im sigurno pomoći u tome. Španski as je u prvoj izjavi nakon odluke rekao par zanimljivih stvari.

"Pre više od godinu dana Meklaren me je kontaktirao. Želeli su da budem deo projekta koji grade zajedno sa Hondom. Moj idol Ajrton Sena je osvojio tri šampionske titule u bolidu Meklaren-Honda. Nadam se da ću imati sreće da ponovim njegove uspehe," rekao je Alonso.

Timski kolega Fernanda Alonsa biće takođe bivši svetski prvak, Dženson Baton. Meklaren se odlučio za mladost ispred iskustva, pa će tako Kevin Magnusen u sezoni 2015. voziti za ovaj tim kao test/rezervni vozač.