Alonso pravi pauzu u karijeri?

Alonso pravi pauzu u karijeri?

Alonso pravi pauzu u karijeri?

Bivši svetski šampion iza sebe ima tešku sezonu, nadao se borbi za titulu a ispostavilo se da je za njegov tim pravi uspeh bio završiti trku. Da li to znači da sjajnog pilota nećemo videti naredne sezone?

Fernando Alonso je u nedavno završenu sezonu Formule 1 ušao sa šampionskim ambicijama. Brak između Meklarena i Honde trebalo je da ima plodan rezultat, konkretno titulu barem u konkurenciji vozača. Ali stvari su od prvog trenutka krenule po zlu i Španac je morao da izdrži dosta muka tokom čitave godine.

Uspeh za nekadašnjeg svetskog šampiona bio je bilo kakav plasman na trci, bodovi koje je osvojio su prevaziđena očekivanja. Za čoveka koji u karijeri pored dve titule ima 97 podijuma i 32 pobede vožnja bez ikakve šanse za ozbiljan plasman veoma je frustrirajuća. Glasine su sve jače da bi, ukoliko Honda i Meklaren ponovo zakažu na tehničkom planu, sjajni vozač mogao da propusti narednu godinu takmičenja, i mentalno i fizički se pripremi za sezonu 2017. O tome se oglasio i prvi čovek ekipe, Ron Denis.

"Ne isključujemo nijednu mogućnost za narednu sezonu, razmotrićemo svaki scenario koji uključuje i pauzu za Fernanda u trajanju od jedne godine." Naravno, daleko smo od preciznih informacija ali nije nemoguće da Španac sledeće godine umesto na F1 stazama vikende provodi na tribinama fudbalskih utakmica širom Evrope.