Alfa Romeo "Milano Verde" na prodaju

Alfa Romeo "Milano Verde" na prodaju

Alfa Romeo "Milano Verde" na prodaju

Italijanski proizvođač je poznat po tome da je tokom svoje bogate istorije često imao specijalne, i veoma limitirane, verzije svojih proslavljenih modela. Oni koji su ih sačuvali u voznom stanju sada mogu na njima dobro zaraditi.

Kada je 1988. kupio Alfa Romeo "Milano Verde" sadašnji vlasnik ovog automobila nije ni sanjao da će ga gotovo 30 godina kasnije prodati po ceni znatno mlađeg modela. Svega 883 primeraka ove verzije prešlo je preko Atlantika pa je time njegova vrednost znatno veća.
Kao što smo rekli prvi vlasnik prodaje automobil koji je prešao preko 200 000 kilometara ali je redovno održavan u ovlašćenom servisu, o čemu je vođena precizna evidencija, i to se vidi kako na spoljašnjosti tako i unutar automobila i ispod haube.
Fabrički V6 benzinski agregat zapremine 3.0 litara daje respektabilnih 188 konja snage preko manualne transmisije i pogona na zadnjim točkovima. Cena od 12 500 dolara nije mala ali sigurno će se naći neki od zaljubljenika u Alfa Romeo brend koji će rado platiti traženu sumu.