Alfa Romeo se vraća u F1?

Alfa Romeo se vraća u F1?

Alfa Romeo se vraća u F1?

Najbržem cirkusu na svetu u poslednjih par godina nedostaje uzbuđenja. Osveženje bi mogli doneti novi timovi, da li će jedan od njih biti italijanski?

U trenucima kada je Red Bull bio u očajničkim trenucima prilikom traženja dobavljača agregata za svoje F1 bolide, a da to naravno ne bude Reno, pominjalo se i ime Alfa Romeo brenda. Sada je slična priča ponovo aktuelna ali ovoga puta govori se o ulasku Italijana kao samostalne ekipe.

Glavni direktor "Fiat Chrysler Automobiles" kompanije, Serđio Markione rekao je da je njegov san da vidi Alfa Romeo u Formuli 1. Naravno, oni bi veliku pomoć u svom pokušaju povratka imali od Ferrari ekipe koja želi da pored sebi ima saveznika iz domovine.

Markioni nije pominjao nikakve konkretne korake koji bi mogli biti preduzeti po pitanju povratka. Ono što je veliki kamen spoticanja jestu ogromna ulaganja koja su potrebna, i pored ograničenja koje je FIA postavila, da bi se učestvovalo u "najbržem cirkusu na svetu".

Sigurno bi ovo podiglo popularnost Alfa Romeo brenda pa bi im time skočila i prodaja. Mada im to ne bi mnogo koristilo na tržištu kao što je naše jer je kod nas prodaja kola svedena na polovnjake.