Aleksandar Tošić suspendovan

Aleksandar Tošić suspendovan

Aleksandar Tošić suspendovan

Dan uoči tehničkog prijema i verifikacije takmičara za finalno takmičenje šampionata Srbije na kružnim stazama, koje je zakazano na vojnoj pisti u Batajnici, Aleksandar Tošić član Vitro rejsing tima, dobio je rešenje o suspenziji, dok se ne okonča disciplinski postupak, koji se vodi protiv njega, zbog većeg leptira na difuzoru Honde Civic u klasi SP.

 
"Ova konferencija, na koju smo Vas pozvali pre par dana trebalo je da bude posvećena trkama na avio pisti u Batajnici, ali sada ćemo pričati o drugim maje lepim stvarima u domaćem auto sportu, koji je na najnižim mogućim granama i preti da se u potpunosti uruši. Zahvaljujući iznenadnom rešenju disciplinskog sudije koje je doneto preko noći, na prečac i pod velikim pritiskom, trenutno sam onemogućen da učestvujem ovog vikenda na trkama u Batajnici. Praktično 24 časa pre početka tehničkog prijema i verifikacije, trke koja čak i nije prijavljena na vreme, čiji Pravilnik takođe nije overen na vreme, zbog ličnih interesa koji su izbili u prvi plan, mene su suspendovali. Da se razumemo, meni je drago što je trka organizovana i da je sreće da ih ima još. Ali, nečuveno je da donose noćne odluke, koje lično vređaju moj zdrav razum i uložena novčana sredstva u ovoj sezoni. Na ovome se neće završiti, jer ne želim da me niko pravi budalom", uvodne su reči vidno uzbuđenog Aleksandra Tošića.
 
Drama oko tehničke ispravnosti automobila Aleksandra Tošića traje od trenutka, kada je na isti prigovor podneo Žarko Terzić, direktni konkurent za osvajanje šampionske titule u klasi SP(Sport prodakšn). Polarizacija u krugovima ljubitelja auto sporta bila je neizbežna. Navijanje sa sve nagađanjem oko krajnjeg ishoda, slobodno je mogla da se postane i tema za kladionicu sa sve ozbiljnim kvotama. Najviše se raspravljalo o težini prekršaja i visni kazne, sa neizbežnom argumentacijom svih uvučenih u priču za i protiv kažnjavanja.
 
"Prekršaj postoji i mi od toga ne bežimo, već nas samo interesuje kolika je težina istog. Imam utisak da nekome ne odgovara što smo postupali po pravilima što bi se kao tim pojavili na Batajnici, odnosno što bi smo osvojili titulu. U čitavom postupku koji je vođen protiv mene učinjen je propust, preko kojeg ne želim da pređem. Ako se u drugim slučajevima izlazilo u susret oštećenim takmičarima očekujem da se isto uradi u mom slučaju. Drugim rečima, postoje nadležni organi koji mogu da snagom argumenta preinače odluku disciplinskog sudije i meni omoguće nastup na trci. U suprotnom, sigurno se na ovome neće završiti, pravda je dostižna i učinićemo maksimum napora da do iste i dođemo. Imamo ogromnu dokumentaciju, koja nedvosmisleno govori o svim malverzacijama u radu Saveza, koji se direktno tiču nas, i na našu su štetu", rekao je Tošić.
 
Da li će Honda ovog vikenda ostati u garaži ili će gledaoci moći da je vide na Batajnici?
 
"Znam da noćna odluka može biti preinačena i da bi u tom slučaju na stazi mogao da pokažem, da sve pobede u ovoj sezoni koje sam ostvario nisu slučajnost. Ali, ako suspenzija ostane na snazi, u hondu uskače Vojislav Lekić, pa će konkurencija opet morati da se pomuči, kako bi se dokopala najvišeg stepenika na pobedničkom podijumu ", zaključio je Toške.
 
Izvor: Plumrace
Foto: autoportal.rs