44. Rally Serbia

44. Rally Serbia

44. Rally Serbia

Auto-moto savez Srbije od 24. do 26. juna 2011. godine, po 44. put tradicionalno organizuje jedno od najznačajnijih automobilskih takmičenja na ovim prostorima.

Auto-moto savez Srbije od 24. do 26. juna 2011. godine, po 44. put tradicionalno organizuje jedno od najznačajnijih automobilskih takmičenja na ovim prostorima.

Ovogodišnji, 44. RALLY SERBIA, boduje se za FIA Evropski kup-Istok, sa koeficijentom 10, FIA Trofej centralno evropske zone, reli Šampionat Bugarske i reli Šampionat Srbije, a učestvovaće 43 posade iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Italije i Poljske.

44. RALLY SERBIA je u zvaničnom kalendaru Svetske automobilske federacije, FIA, a organizuje se uz pomoć Ministarstva omladine i sporta.

U godini u kojoj Auto-moto savez Srbije obeležava devet decenija rada, najveće automobilsko sportsko takmičenje u Srbiji počeće startom u centru Beograda, na Trgu republike u petak, 24. juna u 18,01 h.

Press konferencija održava se 24.06.2011. sa početkom u 17,00 h u Međunarodnom press centru, Knez Mihailova 6, Beograd.

Voziće se ukupno 15 specijalnih brzinskih ispita i to prvog dana na putevima Valjevo-Divčibare-Valjevo (specijani ispiti Rajković, Divčibare i Lastra) a drugog dana reli se vozi na području Beograda (specijalni ispiti Košutnjak, Lisović i Avala). Ukupna dužina itinerera je 565 kilometara, od čega su specijalni ispiti dužine 201 kilometar.

Cilj i proglašenje pobednika biće, takođe, na Trgu republike u Beogradu, 26. juna od 17,01 h.

Da podsetimo, sve je počelo davne 1967. godine kada je u organizaciji Akademskog auto-moto kluba „Akademac” održan prvi YU Reli. Od 1988. godine organizaciju ovog takmičenja preuzima Auto-moto savez, koji YU Reli vodi veoma uspešno i dovodi ga do ocene 10, najvišeg koeficijenta u regionalnom šampionatu, da bi se od 2008. godine vozio pod imenom Serbia rally.Tradiciju našeg relija stvarala su velika imena svetskog automobilizma kao što su  šampioni Evrope - Pinto, Verini, Klajnt, Hirvonen... Veliki doprinos su dali i reli vozači sa ovih prostora Božić, Paliković, Kizmič, Vitman, Savić, Petrov, Kolev, Iliev, Jereb, Dončev ...

Ovo će biti prilika da mnogobrojni ljubitelji automobilskog sporta, Beograđani i gosti glavnog grada pozdrave najbolje reli vozače s ovih prostora, a mi Vas pozivamo da medijski propratite 44. RALLY SERBIA.

AMSS