Nova KIA "pro_cee'd GT", prvi utisci

Nova KIA "pro_cee'd GT", prvi utisci

Nova KIA "pro_cee'd GT", prvi utisci

Priznajemo, nove pedale, trkačke reklo bi se, na ovom automobilu izgledaju sjajno i pružaju sjajan osećaj ali ukoliko vas se noga oslobodi na gasu očekujte češću posetu benzinskim stanicama.

Nemojte da vas broj zamerki na novi KIA "pro_cee'd GT" model odbije od kupovine. Ovo su ipak manje zamerke osim jedne koja može biti problematična. Naravno radi se o prosečnoj potrošnji. Oni koji umeju da se kontrolišu mogu očekivati potrošnju od 8.1 litar na 100 kilometara dok za one koji imaju težu nogu na gasu potrošnja zna da dođe i do 9.4 litara na 100 kilometara.

Zamerka od kupaca ima i po pitanju satelitske navigacije koja ne dolazi kao deo standardne opreme već se za nju mora doplatiti 1 000 evra. Takođe, prednji i zadnji parking senzori nisu uključeni u cenu standardne opreme a znamo da niko ne voli da ogrebe branike na novom automobilu.

Verzija sa troje vrata postoji ali kako ovaj automobil cilja na porodice sa malom decom, to zna da bude nepraktično jer će u automobilu biti više od dvoje putnika veoma često.

Da ne bude da samo kudimo evo i pohvala. Komfor je zaista na vrhunskom nivou, mesta ima dovoljno za sve putnike. Veoma je zahvalan automobil na vožnju, sjajno leži na putu. I kada god poželite snagu i brzinu uvek odgovori na vašu komandu.

Tehničke karakteristike:


Motor: 1.6 litara, benzinac
Snaga 204 konja
Menjač: manualni šestostepeni
Ubrzanje od 0 do 100km/h: 7.7 sekundi
Maksimalna brzina: 230km/h
Emisija CO2: 171g/km
Potrošnja: 9.1l/100km
Cena: 25 990 evra