Najboljih 5 modela za 30 000 evra

Najboljih 5 modela za 30 000 evra

Najboljih 5 modela za 30 000 evra

Ukoliko ciljate na automobile više klase i za jedan polovan primerak ste premni da izdvojite do 25 000 evra evo pet najboljih modela koje možete pazariti za te pare.

1. Mercedes "CLA"


Ono što ovom modelu drži cenu jeste aktraktivan dizaj i činjenica da je relativno mlad uz naravno domaće kupce koji znaju dobro da (pre)plate Mercedes automobile. "CLA" klasa je osmišljena kao mlađi brat "CLS" serije pa je štednja na određenim delovima primetka, pogotovo u kabini. Preporuka je model "180" u verziji sa 122 konja ali i "200 CDI" i "220 CDI".

2. Audi "A5 Sportback"


LED farovi će najaviti vaš dolazak bilo gde da parkirate ovog Nemca. Estetski je bez mana, motori su prilično snažni a ne manjka ni tehničkih novotarija. Preporuka je "S Line" varijanta koja dolazi sa "S tronic" menjačem i V6 TDI agregatom zapremine 3.0 litara.

3. Volkswagen "Passat CC"


Kod ovog modela možete birati između jednostavnijih varijanti koje se kreću od 15 hiljada evra ali za pomenutih 30 možete uzeti verziju sa najboljim paketom opreme. U pitanju je "R-Line" uz koji sebi dajete osećaj uživanja u automobilu iz segmenta luksuznih a da ipak sedite na pouzdanim točkovima proverenog Nemca.

4. Mercedes "CLS"


I kada bi ga merili po standardima za 2016. ovaj Mercedes bi se sasvim dobro držao. Cena mu se kreće kao i cena prosečnog "CC" Volkswagen-a a možete dobiti savršeni enterijer, neverovatnu stabilnost pri velikim brzinama ali se čuvajte primeraka koji su prešli preko 300 000 kilometra (a takvih je dosta na tržištu) jer će vam zagorčati život.

5. BMW "X6"


A najveće na kraju. Ovoj model se kod nas jedva može kupiti za naš budžet od 30 hiljada evra. Ali prva generacija ovog SUV-a je dobro proverena, valja samo izbegavati "xDrive50i" verziju ukoliko ne želite da (pre)često posećujete pumpu. Verzije kao što su "xDrive35d" i "xDrive30d" sasvim su solidan izbor. Za one koji ipak više simpatišu benzince verzija "xDrive35i" je preporuka.